Autor: Reklamni tekst

Novi Sad
26.12.2017.
09:14 > 09:19
Engleski, nemački, švedski, ruski, pa čak i arapski, kineski i znakovni jezik neki su od stranih jezika koji su ove godine bili najzanimljiviji Novosađanima, a potrebni su za rad u zemlji ili inostranstvu.
  • Lepi Sale

    27.12.2017 10:49
    Jezici
    Podeliću s vama moje iskustvo. Od kad znam za sebe, pored srpskog, znam slovački i engleski jezik. Nemački sam uvek znao delimično (između A2 i B1) i za vreme studija sam govorio sebi da ću ga unaprediti ali od toga nije bilo ništa. Otišao sam da radim u EU i sad kad mi treba nemački na komunikativnom nivou plaćam kurseve 100 evra mesečno umesto 20 koje sam mogao da plaćam u Srbiji da nisam bio lenj. Moja preporuka je: ako planirate da odete u EU, pohađajte kurseve jezika u Srbiji, jer ako odete bez B2, imaće problem kao što ja sad imam. Engleski, nemački, francuski, italijanski, španski, ruski - po tom redosledu ih treba učiti u slučaju da planirate da budete poliglota u EU koji će uvek imati pristojan posao. I da, učenje jezika online ili preko aplikacije je ok da se stekne neka osnova, ali kurs (konverzacioni) je potreban za neko pristojno znanje.
  • EU emigrant

    26.12.2017 09:50
    moj savet
    Učite nemački ..... i mađarski.... trebaće vam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna